Комплекс

Комплекс

kompleks01 kompleks02 kompleks-new3 kompleks04 kompleks05 kompleks08
Семеен хотел „Черният щъркел” се намира в сърцето на живописния Природен парк „Русенски Лом”, в село Нисово, на 30 км. от гр. Русе.

Комплексът предлага удобство и уют, както за семейства с деца, така и за приятелски компании, условия за фирмени тийм-билдинги и семинари. На разположение на гостите са механа и лятна градина, спортен център включващ джакузи, парна баня и фитнес, тенис маса, както и два открити топли басейна за възрастни и деца.

Стаи

01 02 03 04 05 06 07
Хотелът разполага с 20 самостоятелни двойни стаи със собствен санитарен възел, климатик, телефон, цифрова телевизия и безплатен интернет.

Механа

mehana01 mehana02 mehana04 mehana05 mehana4 mehana5 mehana7
Механата на хотела е с капацитет петдесет места и е разделена на две нива от уютна камина. Предлага богато индивидуално меню с характерни за региона ястия и напитки и различни блюда.

Конферентна зала

SAM_29561 SAM_29591 SAM_29581 konferentna-zala-4 konferentna-zala-01 konferentna-zala-03 konferentna-zala-3
Семейният  хотел разполага с подходящи помещения за провеждане на семинари и обучения с капацитет до 40 места. Има възможности за различно конфигуриране на местата, в зависимост от спецификата на събитието. Залата е оборудвана с мултимедиен проектор, флипчарт и безжичен интернет.

Спортен център

SAM_3621-001 SAM_3622-001 SAM_3618-001 sport05 sport03 sport04 SAM_29541 SAM_29551 sporten-centyr-5 sport06
За пълноценен отдих и релакс, комплекса предлага на гостите спортно игрище, малка фитнес зала, тенис маса, парна баня, джакузи, открит топъл плувен басейн за възрастни и открит топъл басейн за деца.

За любителите на колоезденето се предлагат велосипеди под наем а околностите са селото изобилстват от живописни кътчета за пикник, разходка и почивка.

Видео

Ще ни намерите в Нисово

ул. Цар Освободител 12, с. Нисово, област Русе GPS: 43°39'14"N 26°04'16"E

Забележителности

Околностите са опсипани с множество археологически, исторически и природни забележителности, които си струва да бъдат посетени.

Тамплиерски гробища

tamplieri-1 tamplieri-2 tamplieri-3
Раннохристиянският некропол се намира непосредствено до село Нисово, където е минавал древен път. Предполага се, че датира от XVI – XVIII век. На всеки камък има характерен кръст тип „пате“ и интересни означения за възрастта, социалното положение и дори професията на починалия. През 2008 г. при разкопки на накропола, екипа на археолога проф. Николай Овчаров и доц. Бони Петрунова беше открит гроб на майка с дете, където разположението на скелетите копира изцяло позата на Богородица с младенеца от християнските икони. Според проф. Овчаров находката е уникална и до този момент подобна в България не е открита.

Скален манастир „Св. Константин и Елена“

skalen-manastir-1 skalen-manastir-2 nisovski-manastir-3 nisovski-manastir-4 nisovski-manastir-5
Скалният манастир „Св. Константин и Елена“ е най-големият в поломието. Вероятно е създаден още през XI в. Легендите разказват за отец Павел, който издирвал в околностите млади зографи и ги приютявал в манастира, за да изписват икони. Под неговите наставления монасите преписвали книги и ги разпращали по далечни земи за прослава на българската книжнина. За труд му научил дори цар Иван-Асен II, който лично посетил манастира и удостоил отец Павел с владишки сан.

Обителта се състои от църква и редица килии. В храма има запачени части от две вкопани каменни гробни корита и средновековни стенописи.

Манастирът се намира се на около два часа пеш от Нисово, в долината на Мали Лом. От него се открива величествена гледка към Русенския природен парк.

Червен

cherven-1 cherven-2 cherven-3 cherven-4 cherven-5
Средновековният български град Червен e един от най-значимите военни, стопански и църковни центрове на Втората българска държава (XII – XIV в). През 1235 година става седалище на средновековната българска Червенска митрополия.
При археологически проучвания в района са разкрити: голям замък, крепостни стени, подземни водоснабдителни съоръжения, обществено-административни сгради, 13 църкви, улична мрежа, жилищни сгради и работилници. Напълно запазена е триетажна крепостна кула.
Крепостта е обявена за Национален археологически резерват и е много популярен туристически обект с добре изградена инфраструктура.

Ивановските скални църкви

ivanovskite-skalni-carkvi-1 ivanovskite-skalni-carkvi-2 ivanovskite-skalni-carkvi-3
Скалните църкви и монашески килии край с. Иваново, Русенско образуват скален комплекс „Св. архангел Михаил“. Той са основани през 20-те години на ХІІІ век от станалият по късно български патриарх, монах Йоаким. През целия период на Второто българско царство манастира поддържа трайни връзки с царския двор в Търново. Негов дарител е бил цар Иван Асен ІІ. Уникалният паметник се отличава от другите скални манастирски комплекси в България с добре запазените си стенописи, което е и причината за включването му от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство.

Орлова Чука

pestera-orlova-chuka-1 pestera-orlova-chuka-2 pestera-orlova-chuka-3
Пещерата Орлова Чука се намира на 28 км. от Нисово, северно от с. Пепелина в скалистия пролом на р. Черни Лом. Името на пещерата е свързано с това на скалния венец, който се намира над входът й. В недалечното минало този венец е бил убежище на орли. Установена е обща дължина на пещерните галерии – над 13 500 км. Тези цифри нареждат пещерата на второ място по дължина в България. Смайва със завидната красота на пещерните си образувания. Пещерата е обитавана от около 10 000 прилепа от видовете – обикновен пискалив прилеп, голям и малък подковонос.

През 1962 г. пещерата е обявена за природна забележителност.

Скален манастир „Св. Димитър Басарборвски“

basarbovski-manastir-1 basarbovski-manastir-2 basarbovski-manastir-3
Скалният манастир „Св. Димитър Басарборвски“ се намира в долината на река Русенски Лом, край село Басарбово на 30 км от село Нисово. Най-ранните исторически сведения за съществуването на манастира на това място датират от XV век. Най-известният обитател и вечен игумен е Свети Димитър Басарбовски. В скалният манастир се съхранява частица от мощите на светеца-основател. Басарбовският манастир е единственият действащ скален манастир в България.

Свещари

svestari-1 svestari-2 svestari-3
Свещарската тракийска царска гробница е открита през 1982 г. при разкопки на Могила №7 от Източния могилен некропол на историко-археологическия резерват „Сборяново”. Построена е в първата четвърт на ІІІ в. пр. Хр. и представлява уникален паметник на тракийската гробищна архитектура.

Благодарение на забележителната си архитектура и художествената си украса Свещарската гробница е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1985 г.

През последните години в могилите около Голямата Свещарска могила са открити още вкопани гробници.

В близост може да се посети комплексът Демир баба теке.

Фауна и флора

08 09 10 flora61 flora51 flora41 071
Природата в Нисово, както и в целият Природен парк „Русенски Лом“ е уникална за България.
Растителният свят на територията на парка е представен от над 1000 вида растения, като някой от тях са Български или Балкански ендемити. Интерес представляват 15 вида диви орхидей, който могат да се наблюдават в ПП „ Русенски Лом“
Фауната е богата и разнообразна: земноводни 10 вида, влечуги – 19 вида, риби – 22 вида, бозайници 70вида, птици – 205 вида от който 124 са гнездящи на територията на парка . По – голяма част от видовете са защитени.
Сред птиците специален интерес представляват скалообитаващият черен щъркел, египетският лешояд, скаленият орел, авлига, синявица, пчелояд и други.

Цени и правила

ЦЕНИ

Един човек в двойна стая – 60 лв.
Двама в двойна стая – 84 лв.
Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая – 37 лв 
Дете от 3 до 12 год. на допълнително легло – 21 лв.
Две деца от 3 до 12 год. на допълнително легло – 36 лв.
Дете от 3 до 12 год. на редовно легло – 42 лв.
Дете до 3 год. – безплатно

В цената са включени: нощувка, закуска, парна баня и джакузи, фитнес, интернет, открит плувен басейн и шезлонг, ютия, сешоар, застраховка, туристическа такса, 9% ДДС.

За туроператори и организиране на мероприятия цени по договаряне.

1492591790247

ПРАВИЛА ЗА ВЪТРЕШЕН РЕД В ХОТЕЛ “ЧЕРНИЯТ ЩЪРКЕЛ”

 • При настаняване задължително се попълва адресна карта и се заплаща ползването на хотелската услуга.
 • Ключ картата се предава лично от госта на рецепция, а не се оставя в контактното устройство в стаята.
 • Храна и алкохолни напитки не се внасят по никакъв повод от гостите на хотелския комплекс.
 • Не е разрешено консумация на храна и алкохол, внесен от гостите.
 • Не е разрешено пушенето в стаите и общите помещения на хотелската част.
 • Хотелът не предлага рум – сървис.
 • Не се допускат гости с домашни любимци.
 • Напускането на стаите става до 12.00 часа, а настаняването на новопристигнали гости след 14.00 часа.
 • За нанесени вреди на имуществото или за липсващо такова се заплаща на рецепция (според списъка на вещите в стаята).
 • Почистването на стаите при продължителен престой се извършва всеки ден от 10.00 до 12.00 часа. Ако предпочитате да не Ви безпокоят, оставете табелката на вратата и информирайте за удобното за Вас време на рецепция.
 • Забранено е оставянето на деца до 12 години в комплекса без придружител.
 • Закуската е от 8.00 до 10.00 часа.
 • Работното време на ресторанта е от 8.00 до 23.00 часа.
 • Промяна на подредбата в ресторанта, стаите и двора може да стане след съгласието на управителя.
 • Внесено авансово плащане (капаро) не се възстановява при отказ от направената резервация.

За допълнителна информация, моля, обръщайте се към управителя на комплекса.

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БАСЕЙНА И ПРИЛЕЖАЩИЯ СПОРТНО ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН ЦЕНТЪР В ХОТЕЛ “ЧЕРНИЯТ ЩЪРКЕЛ”

 • Работното време на басейна и прилежащия спортно-възстановителния център е от 8:00 до 20:00 часа.
 • Забранено е:

Ползването на басейна и прилежащия спортно възстановителен център в извън работно време;

Ползването на басейна и прилежащия спортно възстановителен център в нетрезво състояние;

Къпането с дрехи, обувки;

Посещението на басейна и района около него на деца до 12 години без придружител;

Скачането в басейна;

Влизането в басейна и джакузито с бутилки, чаши и други стъклени предмети

 • В рамките на басейна и на тревните площи около него не се допуска използването на стъклен амбалаж и посуда.
 • Не се допуска ползването на тревните площи за спортни мероприятия.
 • Не се допуска ползването на басейна при профилактика и текущо обслужване.

Мобилните телефони на Теленор нямат обхват на територията на селото.

За допълнителна информация, моля, обърнете се към управителя на комплекса.

 

 

 

Контакти

Семеен хотел „Черният Щъркел“

с. Нисово, общ. Иваново, обл. Русенска, ул.”Цар Освободител”№12

GPS: 43°39’14″N 26°04’16″E

тел. 08196 22 33, моб. 0888 73 11 33 и 0888 73 11 44

имейл: black_stork@yahoo.com

Връзка с нас

captcha