COMPLEXUL

Complexul

kompleks01 kompleks02 kompleks-new3 kompleks04 kompleks05 kompleks08
Hotelul de familie “Cherniat shtarkel” / Barza neagră / se află în mijlocul pitorescului Parc Natural „Rusenski Lom”, în satul Nisovo, la 30 de km de oraşul Ruse.
Complexul oferă confort şi ambianţă plăcută atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru grupurile de prieteni, condiţii pentru team- buildinguri şi seminare. Ospeţii au la dispoziţia lor crama şi terasa, centru de sport cu jakuzzi, baie de aburi şi fitness, ping-pong, si două piscine în aer liber cu apă calda, pentru adulţi şi pentru copii.

Camerele

01 02 03 04 05 06 07
Hotelul dispune cu 20 de camere fiecare cu grup sanitar, aer condiţionat, telefon, televiziune în cifre şi internet grătuit.

Crama

mehana01 mehana02 mehana04 mehana05 mehana4 mehana5 mehana7
Crama hotelului are o capacitate de cincizeci de locuri si este împărţită în două nivele de şemineu călduros. Oferă un meniu individual foarte bogat cu bucate tradiţionale pentru regiune, cu bauturi şi mancăruri diverse.

Sala de conferinţe

SAM_29561 SAM_29591 SAM_29581 konferentna-zala-4 konferentna-zala-01 konferentna-zala-03 konferentna-zala-3
Complexul dispune de spaţii potrivite pentru realizarea de seminarii şi instruiri cu o capacitate de 40 de locuri. Exista posibilitatea pentru configurarea locurilor în funcţie de eveniment. Sala este dotată cu proiector multimedia, flip-chart şi internet făra fir.

Centrul de sport

SAM_3621-001 SAM_3622-001 SAM_3618-001 sport05 sport03 sport04 SAM_29541 SAM_29551 sporten-centyr-5 sport06
Pentru odihna şi relaxarea deplina a oaspeţilor, complexul oferă un loc de joacă sport, o sală mică de fitness, ping-pong, baie cu aburi şi jakuzzi, piscina descoperita cu apă calda pentru adulţi şi piscina descoperita cu apă calda pentru copii. Pentru amatorii de biciclism sunt asigurate biciclete cu chirie, iar împrejurimile sunt pline de locuri minunate pentru picnic, plimbare şi odihnă.

Video

NE GĂSIŢI LA NISOVO

str. Tzar Osvoboditel № 12, satul Nisovo, regiunea Ruse GPS: 43°39'14"N 26°04'16"E

OBIECTIVE TURISTICE

Prin îmrejurimile complexului se află o mulţime de obiective arheologice, istorice si naturale, care merită să fie vizitate.

Cimitirul Тemplierilor

tamplieri-1 tamplieri-2 tamplieri-3
Necropola din epoca creştinătăţii primare se află în imediata apropiere de comuna Nisovo, acolo unde în trecut trecea un drum antic. Se presupune că datează din sec. XVI – XVIII. Pe fiecare piatră funerară are câte o cruce templieră şi inscripţii interesante despre vârsta, starea socială, şi chiar şi despre meseria defunctului. În anul 2008, în timpul săpăturilor arheologice ale necropolei, echipa condusă de renumitul arheolog, profesorul universitar Nicolai Ovciarov şi de docent Bony Pentrunova, a fost descoperit mormântul unei mame cu copil, la care poziţia scheletelor copiază în întregime poziţia Fecioarei Maria cu Pruncul Isus din icoanele creştine. După opinia profesorului Ovciarov, descoperirea este unică, şi pănă în prezent în Bulgaria nu a mai descoperită o altă similară.

Mănăstirea din stâncă „Sfinţii Constantin şi Elena“

skalen-manastir-1 skalen-manastir-2 nisovski-manastir-3 nisovski-manastir-4 nisovski-manastir-5
Este cea mai mare din bazinul Lomilor. Probabil există încă din secolul IX. Legendele povestesc despre parintele Pavel, care căuta prin zonă zugravi tineri pe care îi adapostea la mănastire unde pictau icoane. Sub îndrumările lui, monahii copiau cărţi şi le trimiteau în ţări îndepărtate pentru proslavirea scripturilor bulgare. Despre truda lui a aflat şi regele Ivan-Asen al Doilea, care a vizitat mănăstirea şi l-a onorat cu titlul de episcop.
Mănăstirea are o biserică şi un rând de chilii. În biserică s-au păstrat părţi din două albii săpate in piatră, care reprezintă resturile unor morminte şi urmele unor fresce medievale.
Mănăstirea se află la o distanţă de două ore de mers de la Nisovo, pe valea râului Mali Lom. De aici se deschide o privelişte măreaţă câtre Parcul Natural Ruse.

Cherven

cherven-1 cherven-2 cherven-3 cherven-4 cherven-5
Oraşul bulgar medieval Cherven a fost unul dintre cele mai importante centre militare, economice şi bisericeşti din Al Doilea Ţarat Bulgar (sec. XII-XIV). În anul 1235 a devenit reşedinţa Mitropoliei Bulgare Medievale de Cherven.
În timpul săpăturilor arheologice au fost descoperite mai multe edificii: un castel mare, pereţi de cetate, sisteme subterane pentru alimentare cu apă, clădiri publice şi administrative, 13 biserici, o reţea de străzi, locuinţe şi ateliere. Unul dintre turnuri, de trei etaje, s-a păstrat în întregime.
Cetatea este Rezervaţie arheologică naţională şi reprezintă un obiectiv turistic foarte popular cu o infrăstructură foarte bună.

Bisericile din stâncă de la Ivanovo

ivanovskite-skalni-carkvi-1 ivanovskite-skalni-carkvi-2 ivanovskite-skalni-carkvi-3
Bisericile din stâncă şi chiliile monahilor de lângă comuna Ivanovo, din regiunea Ruse formează un complex în stâncă “Sfântul Arahanghel Mihail”. A fost întemeiat în anii 20 din secolul XIII-lea de monahul Ioachim, care mai târziu a devenit patriarh. În întreaga perioadă a celui de Al Doilea Ţarat Bulgar mănăstirea a intreţinut legături strânse cu curtea regală de la Târnovo. Însuşi Regele Ivan Acen a fost donatorul mănăstirii. Acest monument unic se deosebeşte de celelalte mănăstiri în stâncă din Bulgaria prin frescele sale bine păstrate, fapt pentru care este inclus de UNESCO în lista patrimoniului mondial cultural.

Оrlova Ciucă / Piatra vulturului/

pestera-orlova-chuka-1 pestera-orlova-chuka-2 pestera-orlova-chuka-3
Peştera Orlova Ciucă se află la o distanta de 28 km. de comuna Nisovo, la nord de comuna Pepelina, în defileul stâncos al râului Cerni Lom. Numele ei provine din stâncile în forma de cunună de deasupra intrării peşterii. În trecutul apropiat pe această cunună traiau vulturii. Lungimea totala a galeriilor este de peste 13 500 км. După lungimea galeriilor ocupa locul doi din Bulgaria. Impresionează prin frumuseţea deosebită a formaţiilor sale. În peştera trăiesc peste 10 000 de lilieci din speciile liliac comun mic, si liliacul mare si mic cu potcoavă.
În anul 1962 peştera a fost declarată monument al naturii.

Mănăstirea din stâncă “Sfântul Dimitrie de Basarbov”

basarbovski-manastir-1 basarbovski-manastir-2 basarbovski-manastir-3
Mănăstirea din stâncă “Sfântul Dimitrie de Basarbov”se află în valea râului Rusenski Lom, în apropierea satul Basarbovo, la 23 km. de Nisovo. Primele marturisi istorice desopre existenţa mănăstirii datează din secolul al XV-lea. Cel mai însemnat lociutor al lui şi veşnicul Stareţ al mănăstirii este Sfântul Dimitrie de Basarbov. La mănăstire se pastrează o particică din sfintele moaste ale Sfântului care a întemeiat mănăstirea. Mănăstirea de la Basarbov este singura mănăstire din stâncă din Bulgaria care funcţionează.

Sveştari

svestari-1 svestari-2 svestari-3
Necropola tracică regală Sveştari a fost descoperită în anul 1982, în timpul săpăturilor efectuate la Movila № 7 ce face parte din Necropola de est a rezervaţiei arheologico-istorice
“Sborianovo”. A fost construită în primul sfert al secolului al III -lea î. de Hr. şi reprezintă un monument unic al ahitecturii necropolelor tracice.
Datorita arhitecturii sale remarcabile şi a frumuseţii artistice Necropola de la Sveştari este inclusă din anul 1985 în lista UNESCO pentru patrimoniul cultural mondial.
În ultimii ani în movilele din jurul Movilei Mari Sveştari au fost descoperite şi alte necropole săpate în pământ.
În apropiere poate fi vizitat şi un alt obiectiv interesant Demir Baba Teke.

Fauna şi flora

08 09 10 flora61 flora51 flora41 071
Natura din Nisovo şi din întregul Parc Natural Rusenski Lom este unică pentru Bulgaria.
Flora de pe teritoriul parcul este reprezentată de peste 1000 de specii de plante, unele dintre ele fiind endemice pentru bulgari şi pentru regiunea Balcanilor. Un interes deosebit reprezintă cele 15 specii de orhidee, care pot fi văzute în Parcul Natural Rusenski Lom.
Fauna este de o diversitate deosebită: 10 specii de amfibii, tărătoare -19 specii, peşti – 22 de specii, 70 de specii de mamifere, păsări – 205 de specii, dintre care 124 trăesc în permanenţă pe teritoriul parcului. Cea mai mare parte dintre care sunt protejate.
Dintre pasari un interes deosebit reprezintă barza neagră de stâncă, vuturul plesuv egiptean, vulturul de stanca, grangurul, dumbrăveanca, prigoria si altele.

Preţuri

O persoană în cameră dublă  – 60 lv.
Două persoane în cameră dublă – 84 lv.
Treilea adult pe pat suplimentar în camera dublă – 37 lv
Un copil în vârstă de la 3 pănă la 12 ani pentru pat suplimentar  – 21 lv.
Doi copii în vârstă de la 3 pănă la 12 ani pentru pat suplimentar  – 36 lv.
Un copil în vârstă de la 3 pănă la 12 ani pe pat normal – 42 lv.
Un copil în vârstă pănă la 3 ani – gratuit

În preţ sunt incluse: cazarea, micul dejun, baie cu aburi şi jakuzii, fintness, internet, piscină descoperită şi şezlong, fier de calcat, uscător de păr, taxa turistică, 9% TVA.

1492591790247

Telefoanele mobile care utilizează rețeaua Telenor sunt în afara ariei de acoperire.

La hotel nu se primesc animale de companie.

CONTACTE

Hotel Cherniat Shtarkel / Hotelul Barza Neagră/

Satul Nisovo, comuna Ivanovo, reg. Rousse, str. “Tzar Osvoboditel” №12

GPS: 43°39’14″N 26°04’16″E

Tel. fix: +359 8196 22 33, tel.mob. +359 888 73 11 33 şi +359 888 73 11 44

E-mail: black_stork@yahoo.com

CONTACT CU NOI

captcha